Aanbieding!
Kunstenaar:Filarski, D.H.W.

Veldbouquet

 2.381,00

Artikelnummer: p4 082.014

Dit massieve, uitbundige stilleven vormt een creatieve piek in het oeuvre van de kunstschilder Dirk Filarski. Hij lapt niet alleen alle denkbare stilleven-conventies aan zijn laars of spot met geaccepteerde compositieregels maar maalt al helemaal niet om traditionele ordeningsprincipes bij het bloemschikken met als cynisch? toefje een po als vaas.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 63 × 48 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Filarski, D.H.W.

Dirk Herman Willem Filarski werd op 15 oktober 1885 in Amsterdam geboren en is op 28 februari 1964 in Zeist overleden. Filarski was leerling van de Quellinusschool en van de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde, maar maakte ook hout- en linoleumsneden. Hij was o.m. werkzaam in Bergen (N-H) (1908), Nordeney (Duitsland 1911), Osnabrück, Parijs (1912) samen met Jacob Bendien, John van Herwijnen en John Raedecker, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Filarski, D.H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Veldbouquet'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina