Aanbieding!

Verstild veenbos

 80,00

Artikelnummer: mAv 012.336

Tijdens en kort na zijn kunstzinnige opleiding zocht Herman van der Avoort verwoed naar een eigen stijl. Enerzijds neigde hij sterk naar het CoBrA-achtige werk maar anderzijds leefde in hem de wens om zich als een meer klassieke schilder te ontwikkelen. Hier hèt voorbeeld van zijn twijfel: gevecht met kleuren, de invloed van het neo-impressionisme op hem en de drang om zijn emotionele waarnemingen in de vrije natuur zo goed mogelijk vast te leggen vochten om voorrang. Met als resultaat één van zijn meest imponerende kunstwerken tot nu toe.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 80 × 60 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Avoort Jr. , Herman van der

N.b.: Alle te koop aangeboden schilderijen van deze begaafde kunstenaar betreffen een in het verleden aangeschaft omvangrijke kavel werk van hem. Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vade...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr. , Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Verstild veenbos'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina