Aanbieding!

Vissende jongetjes

 101,00

Artikelnummer: p45 011.001
Onderwerp:

Wij vonden ooit deze tekening (tekenoefening? zie de bijgevoegde foto) in een map met vee tekeningen. De signatuur in combinatie met de kwaliteit van de tekening fascineerde ons zeer. Onderzoek bracht ons echter niet veel verder. Omdat het handschrift van de ondertekening erg kinderlijk aandoet en we ‘Constant Artz’ links onder in de tekening lezen vermoeden we dat er hier sprake is van tekening van een zeer jeugdige Constant Artz. Maar er is geen enkele zekerheid behalve dan dat een aantal van zijn latere werken waarop figuren voorkomen als twee druppels water lijken op die van deze tekening.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23 × 18 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Tekening

(conté)potlood

Artz, David Adolph Constant

David Adolph Constant Artz (naamvarianten: Adolphe Artz, David Artz, David Adolphe Constant Artz; signeerde als Artz of D.A.C. Artz) werd op 18 december 1837 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 8 november 1890. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij Jozef Israëls en Louis Royer. David wordt tot de Haagse School en Japonisme gerekend. Artz was lid van de Hollandsche Teekenmaatschappij. Als...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Artz, David Adolph Constant.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vissende jongetjes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina