Aanbieding!
Kunstenaar:Artz, Constant

Vissende jongetjes

 101,00

Artikelnummer: p45 011.001
Onderwerp:

Wij vonden ooit deze tekening (tekenoefening? zie de bijgevoegde foto) in een map met vee tekeningen. De signatuur in combinatie met de kwaliteit van de tekening fascineerde ons zeer. Onderzoek bracht ons echter niet veel verder. Omdat het handschrift van de ondertekening erg kinderlijk aandoet en we ‘Constant Artz’ links onder in de tekening lezen vermoeden we dat er hier sprake is van tekening van een zeer jeugdige Constant Artz. Maar er is geen enkele zekerheid behalve dan dat een aantal van zijn latere werken waarop figuren voorkomen als twee druppels water lijken op die van deze tekening.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23 × 18 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Tekening

(conté)potlood

Artz, Constant

Constant David Ludovic Artz (Constant) werd in Parijs geboren op 3 juni 1870 als zoon van David Adolph Constant Artz (1837 - 1890) en overleed op 23 februari 1951 in Soestdijk. Constant volgde een opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en was daarnaast leerling van Hendrik Willem Mesdag en Tony Offermans. Hij werkte zijn gehele leven in Soestdijk als aquarellist, schilder en kopiist (kopieerde vooral aquarellen van kunstenaars van de Haagse School) en was daarnaast...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Artz, Constant.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vissende jongetjes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina