Aanbieding!

Vissende kinderen

 215,00

Artikelnummer: k5 537.001

Meer dan anderhalve eeuw geleden legde Van Borselen deze vissende kinderen vast. Alsof het een plaatje is uit 2013 getekend ergens in de Alblasserwaard, de Kop van Noord-Holland, de Greidhoek of het Groen Hart. De belangrijkste ‘kenmerken’ van ’toen’ zijn de wilgenhouten blanke klompen van het jongetje (er bestaan heden ten dage zelfs nauwelijks meer klompenmakerijen) en het ouderwetse hoofdkapje van het meisje. Het is jammer – kijkend naar deze vertederende tekening – dat hengel en pop zijn vervangen door iPads en laptops en de hedendaagse kinderen het zijn ‘verleerd’ om in de natuur te ‘spelen’.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23 × 17 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Borselen, Jan Willem van

Jan Willem van Borselen (voorkeurnaam: Jan Willem van Borselen; naamvariant: Jan Willem van Borsden; monogrammeerde met de ligatuur JB) werd op 20 september 1825 in Gouda geboren en overleed op 24 september 1892 in Den Haag. Hij was de zoon van Pieter van Borselen (1802-1873). Van Borselen was leerling bij zowel zijn eigen vader Pieter van Borselen als bij Andreas Schelfhout. Daarnaast werkte hij als kunstenaar veel samen met Jan Bedijs Tom. Van Borselen was later weer leraar van Louise Ma...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Borselen, Jan Willem van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vissende kinderen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina