Aanbieding!
Kunstenaar:Cossaar, Ko

Moeder met king

 62,50

Artikelnummer: CO 027.006
Onderwerpen: ,

Deze tekening werd in 1922 door Ko Cossaar gemaakt. Links onder staat waarschijnlijk vermeld wie de vrouw en het kind zijn op de tekening zijn. Maar door ons helaas niet te ontcijferen. Misschien zien we hier wel zijn op jonge leeftijd al overleden dochtertje (Sjaakje) samen met zijn vrouw Maurina Moonen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 13.8 × 19.9 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Signatuur

naam voluit, r.o.

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Cossaar, Ko

Ko Cossaar (naamvarianten: Jan Cossaar, Jacobus Cornelis Wynand Cossaar, Jacobus Cornelis Wijnand Cossaar; signeerde vaak als J. Cossaar) werd op 8 augustus 1874 in Amsterdam geboren en overleed op 25 november 1966 in Den Haag. Cossaar volgde opleidingen aan de Teekenschool voor Kunstambachten en aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten beide in Amsterdam. Zelf was hij de leraar van Leo Niehorster. Hij was zowel schilder, aquarellist, tekenaar als graficus. Van hem zijn genre-, gesch...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Cossaar, Ko.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Moeder met king'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina