Visserman met geestfiguur

 171,00

Artikelnummer: CO 424.002

Een verbazingwekkend fraaie houtsnede van een helaas onbekende kunstenaar (signatuur is niet goed te lezen). De symboliek springt als het ware van de houtsnede af. Wie of wat er precies mee wordt bedoeld is niet duidelijk. Het harde bestaan van de visser? Vergiffenis vragen? Slecht geweten?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 37 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Sterre de Jong, J.F.

Jacobus Frederik Sterre de Jong werd op 22 juni 1866 in Amsterdam geboren en overleed op 12 januari 1920 in Laren. Sterre de Jong volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten, beide in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij August Allebé, Bart van Hove, Rudolf Stang, Nicolaas van der Waay en Barend Wijnveld. Zelf was hij weer de leraar van Maria Christina Jacoba Sterre de Jong. Sterre de Jong werkte als kunstenaar op vele pla...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sterre de Jong, J.F..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Visserman met geestfiguur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina