Aanbieding!

Vissers aan slootkant

 32,00

Artikelnummer: k6 277.002

Ofschoon een zeer kleine tekening geeft zo’n ‘krabbel’ een goed beeld van de zorgvuldige werkwijze van Andreas Schelfhout (Zie ook CO 277.003). Enerzijds grote lijnen maar tegelijkertijd een ‘opsomming’ van details die beslist niet mogen ontbreken in het definitieve werk. Welke dit is, is helaas bij ons niet bekend.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 9 × 5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

olieverf / penseel

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Schelfhout, Andreas

Andreas Schelfhout (naamvariant: Andries Schelfhout) werd op 16 februari 1787 Den Haag geboren als zoon van een Belgische lijstenmaker en vergulder en overleed op 19 april 1870 ook in Den Haag. Aanvankelijk werkte Andreas (tot zijn 24ste) als lijstenmaker bij zijn vader. Toen zijn ouders zijn schilderstalent ontdekten, stuurde ze hem voor een verdere opleiding naar Joannes Breckenheijmer. Andreas was dus een Nederlands landschapschilder, etser, aquarellist, pastellist, tekenaar en litho...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schelfhout, Andreas.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vissers aan slootkant'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina