Aanbieding!

Vrouw bij open haard

 154,00

Artikelnummer: p7 190.007
Onderwerpen: ,

Een wat afwijkende – en wat minder passend tussen zijn andere werk – olieverf van de hand van Hendrik van Leeuwen. Omdat hij hier nog niet signeert met de toevoeging v. O. is hier mogelijk sprake van een vroeg werk van hem maar dan in de stijl van de Larense School. Mogelijk ook stamt dit werk uit de tijd dat hij in Weesp als kunstenaar actief was en in die periode ongetwijfeld contacten onderhield met de kunstenaarskolonie in het Gooi. Maar zekerheid hierover is door ons niet verkregen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Leeuwen van Oudewater, Hendrik van

Hen(dri)k van Leeuwen ( van Oudewater) werd op 22 januari 1890 in Ter Aar geboren en overleed op 23 augustus 1972 in Voorburg. Van Leeuwen werd opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, de Académie Julian in Parijs en aan de Académie de la Grande Chaumière ook te Parijs. Hem indelen is lastig; hij wordt zowel tot de Haagse School als tot de School van Barbizon gerekend. Hij kreeg les van J. van Jole en adviezen van Willem de Zwart. Hij schilderde, aqu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Leeuwen van Oudewater, Hendrik van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrouw bij open haard'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina