Aanbieding!

Vrouweneiland 12

 99,00

Artikelnummer: p4 105.001

Een zeer fraaie (her)druk van Vrouweneiland 12 uit 1942 van Werkman (op ware grootte) door het gemeentelijke Museum Amsterdam. Het oorspronkelijke deels gestempelde werk bevindt zich in de museale collectie.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 65 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

Genootschap

(Oude) Ploeg

Signatuur

in de druk, r.o.

Stijl

Stroming

Uitgever

Stedelijk Museum, Amsterdam

Vindplaats origineel

Stedelijk Museum, Amsterdam

Werkman, Hendrik Nicolaas

Hendrik Nicolaas Werkman werd op 29 april 1882 in Leens (De Marne) geboren en overleed op 10 april 1945 in Bakkeveen (Opsterland) waar hij door de bezettende macht in de bossen werd geëxecuteerd. Werkman volgde geen specifieke kunstzinnige opleiding; hij was dus in feite autodidact maar werd desondanks leraar / adviseur van onder andere Jaap Naninga en Siep van den Berg. Aanvankelijk werkte hij in Leens maar later ook in Groningen, Assen, Keulen en Parijs (studiereis). Hij was een ze...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Werkman, Hendrik Nicolaas.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrouweneiland 12'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina