Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Waterloop met knotwilgen langszij in Frankrijk?

 675,00

Artikelnummer: CO 158.027
Onderwerpen: ,

Zwervend in de natuur – of het nu in Frankrijk of in Nederland was – vond De Kat steeds weer zijn inspiratie. Dit keer heeft hij in waterverfkleuren een Frans? (De Kat verbleef immers tussen ’65 en ’85 vooral in Frankrijk maar ook wel elders in Europa) landschap vastgelegd. Met zijn karakteristieke kleur- en vormkeuzen weet hij de sfeer van een sloot? omboordt met bomen zeer natuurgetrouw vast te leggen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 35 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Waterloop met knotwilgen langszij in Frankrijk?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina