Kunstenaar:Mol, Peter van

Winterlandschap

 232,00

Artikelnummer: CO 505.001

Het is dat dit schilderijtje is gesigneerd met ‘Van Mol’ want anders zou je zweren hier tegen een werk van Louis Apol aan te kijken. Ofschoon Pieter Van Mol bij lange na niet dezelfde erkenning als kunstenaar heeft gekregen als Louis Apol – waar hij zeker gezien zijn schilderskwaliteiten recht op zou hebben – past dit werk naadloos in een galerij van fraaie wintergezichten zo die al zou bestaan.

Fraai ingelijst in een uit massief hout gesneden art deco kader!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 20 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

,

Mol, Peter van

Pieter van Mol (naamvarianten: Petrus van Mol) werd op 3 september 1906 in Malderen (Londerzeel, België) geboren en overleed in 1988 in Heidelberg. Hij studeerde aan de Kunstacademie in Mechelen (directeur en leraar destijds: Gustave van de Woestijne) samen met onder andere Nand van Itterbeeck (beeldhouwer), Sander Wijnands (beeldhouwer, Isidoor Mariëns en Rik Brouwer (schilder). Pieter van Mol was schilder met een sterke voorkeur voor figuurvoorstellingen . Vermeld in Piron.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mol, Peter van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Winterlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina