Aanbieding!
Kunstenaar:Smith, Hobbe

Zanderige landweg

 375,00

Artikelnummer: CO 291.005
Onderwerpen: ,

Hobbe Smith zoals maar weinigen hem kennen. Experimenteel, brutaal en overdadig met verf en dat in tegenstelling tot veel van zijn werk dat vooral degelijk en behouden overkomt. Hier bijna een synthese tussen de brutaaltjes van De Ploeg en de vooruitstrevende schildersgroep waaronder Dirk Filarski en Leo Gestel in Bergen. Maar ondanks al deze herkenningen toch duidelijk op zoek naar een eigen stijl. Of deze zoektocht geslaagd is?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Smith, Hobbe

Hobbe Smith werd op 7 december 1862 in Witmarsum geboren en overleed op 1 mei  in Amsterdam Hobbe Smith (signering: Hobbe Smith of H. Hobbe Smith) werd opgeleid aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, aan de Tekenacademie in Antwerpen en aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus in Amsterdam. Daarnaast volgde hij lessen bij August Allebé en Charles Verlat. Smith was zowel aquarellist, etser, lithograaf, schilder als tekenaar en produceerde vooral op basis van water- en ol...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Smith, Hobbe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zanderige landweg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina