Aanbieding!
Kunstenaar:Harting, Dirk

Zandgraverij

 20,00

Artikelnummer: CO 254.011
Onderwerpen: ,

Een afgegraven duinlandschap?. Op treffende wijze weet Dirk Harting met slechts minimale accenten perfect de meeste kenmerkende eigenschappen van een verloren gegaan duin vast te leggen. De moeizame migratie van helmgrassen, wier wortels als wapening dienen, wordt prominent aangegeven. Zowel de heersende windrichting en zonzijde kunnen probleemloos uit deze litho worden afgelezen. Het ‘brede’ formaat van de litho draagt zeker bij aan de majestueuze vorming van een Hollandse duin in haar consolidatiefase.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 8 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t., passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Harting, Dirk

Dirk Harting (naamvariant Dirk Herman Michael Harting) werd op 8 maart 1884 in Salatiga (Indonesië) geboren en overleed op 28 augustus 1970 in Haarlem. Harting volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was in het bijzonder leerling bij Pieter Dupont en Willem Witsen. Op latere leeftijd werd hij zelf weer leraar van Ruurd van den Berg, Barend Ferwerda, Madaleine Gans, Wim Gerritsma, David van Hessen, Gerard Lutz, Suze Slager-Velsen, Dick We...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Harting, Dirk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zandgraverij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina