Aanbieding!

Zomerhofje

 231,50

Artikelnummer: GR 381.003

N.B.: deze litho is ook in een niet-ingelijste versie te koop (à € 75,- excl verzendkosten via PTT-Post).

Een prachtige aquatint van het bekende Pulchri-lid Van ’t Hoff. Naast het werken met (olie)verf en lithograferen was Adriaan van ’t Hoff ook een uiterst bekwaam etser. Dit blijkt zonneklaar uit deze grote aquatint. Het knappe is dat Van ’t Hoff bijna de nuances weet te bereiken van het aquarelleren; feitelijk een veel lastiger techniek want eenmaal de keuze gemaakt valt er vervolgens weinig meer bij te sturen door de kunstenaar.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 55 × 42 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Grafiek

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Hoff, Adriaan van 't

Adriaan van 't Hoff (naamvarianten: Adrianus Johannes van 't Hoff; Adriaan Joh. van 't Hoff; Anthonius van 't Hoff; signeerde wel met A.J. van 't Hoff) werd op 7 december 1893 in Den Haag geboren en overleed op 15 november 1933?/39? in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg daarnaast les van David Bautz, Willem Adrianus Grondhout en Frits Jansen. Als kunstenaar was hij jarenlang zowel werkzaam in De Haag als in Duitslan...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoff, Adriaan van 't.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zomerhofje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina