Aanbieding!

Zwervers

 57,50

Artikelnummer: CO 553.007
Onderwerpen: , ,

Ook Franken Pzn. schroomde niet om zijn talenten commercieel in te zetten om den brode. En met succes. Zoals Jan Toroop, Theo van Hoytema, Edzard Koning, Henri Verstijnen e.a. jarenlang illustraties voor kalenderblokken maakte, deed Franken Pzn. dat ook (onder andere in 1925, 1928, 1943).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 17 × 24 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

autogram, in de druk, l.o.

Stijl

Uitgever

Fa. Laurens Jansz Coster, Den Haag

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Franken, Jan Pzn.

Jan Pzn. Franken (voorkeurnamen: Jan Franken Pzn, Joannes Petrus Josephus Franken; monogrammeerde als FPZN, FPzn, FP) werd op 18 november 1869 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 februari 1977. Hij was de zoon van Piet Franken. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was daarnaast leerling bij Frits Jansen. Zelf werd hij later de leraar van Mies Biermasz en Charles Stok. Franken was zijn hele leven als kunstenaar actief in De...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Franken, Jan Pzn..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zwervers'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina