Bosgezicht

Artikelnummer: p5 202.001
Onderwerpen: ,

De kunstenaarsfamilie Maris bestond uit vele leden. Zo ook werd Willem Maris Jbz. kunstschilder alsof het zo moest zijn. Omdat iedereen in de familie Maris iedereen in de familie zo ongeveer les gaf, is het vandaag de dag dus behoorlijk lastig het werk van de diverse Marissen uit elkaar te houden. Willem gebruikte dan ook zo nu en dan als toevoeging aan zijn signatuur Jbz. om daarmee aan te geven dat hij de zoon van Jacob was. Zo ook dit prachtige werk van een oerbos op zanderige grond. Qua kleur (veel donkere bruintinten) doet het denken aan zijn diverse boomstudies. Zijn manier van kijken naar bossen inspireert vele kunstenaars (onder ander Chris Soer, die uiteraard de Haagse Schoolstijl inruilde voor het impressionisme).

Afmetingen 34 × 26 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Maris Jbz, Willem M.

Willem Maris Jbz [naamvarianten: Willem Matthijs, Willem Matthijs (Jbzn), Willem II, Willem (Jbz)] werd in Den Haag op 11 november 1872 geboren en overleed in dezelfde plaats op 23 mei 1929. De zeer uitgebreide kunstenaarsfamilie Maris bestaat verder uit Jacob Maris (zijn vader), Willem Maris (zijn neef) en Matthijs Maris (ook een neef). Willem Maris volgde opleidingen aan de koninklijke Academie vaan Beeldende kunsten in Den Haag en aan de Rijksacademie van Beeldende kunsten in Amsterdam....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Maris Jbz, Willem M..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bosgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.