Kunstenaar:Gabriël, P.J.C.

Dooilandschap (Op Kunstb 1963)

Artikelnummer: CO 089.003
Onderwerpen: ,

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Paul Joseph Constantin Gabriël genaamd Dooilandschap opgenomen in jaargang 1963 van Openbaar Kunstbezit.

Diversen

kopie

Samenstelling collectie

Stijl

Uitgever

Gabriël, P.J.C.

Paul Joseph Constantin Gabriël (naamvarianten: P.J.C. Gabriël, Constant Gabriël, Constan Gabriël, Paul Gabriël en signeerde als Gabriël; Gabriel; P.J.C. Gabriël) werd in Amsterdam op 5 juli 1828 geboren en overleed op 23 augustus 1903 in Scheveningen. Hij was de zoon van de beeldhouwer Paul Joseph Gabriël. Gabriël volgde een avondopleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en kreeg daarnaast les van onder andere Barend Cornelis Koekkoek, Cornelis Lieste, Anton Mauve, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gabriël, P.J.C..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Dooilandschap (Op Kunstb 1963)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.