Kunstenaar:Dicke, Otto

Kinderen

Artikelnummer: CO 060.010
Onderwerpen: ,

Liefde voor alle leven, liefde voor (je) kinderen. Otto Dicke weet als geen ander met zoveel liefde hier zijn naasten vast te leggen. Zelfs een Carmiggelt is nog niet bij benadering in staat om gevoelens in woorden zo goed vast te leggen waar Dicke dat doet met een eenvoudig zacht potlood op een stukje wit papier. Dus kijken naar enkele vooorbeelden uit deze publicatie zegt meer dan duizend woorden (zie ook CO 060.007, een vergelijkbare publicatie).

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kinderen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.