(zw versie) Troelstra zingt het Wilhelmus

Artikelnummer: CO 963.097

Prof mr P.J. Oud schreef – nog voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog – een lijvige studie over 100 jaar staatkundige vormgeving in Nederland (zie ook Cornelis Veth – CO 483.021). Cornelis Veth werd door hem aangezocht om deze uitgave te illustreren. Omdat Veth naast eigen materiaal meerdere collega-kunstenaars daartoe aanzocht (veel kunstenaars die we tot onze kerncollectie rekenen), meenden we er goed aan te doen deze illustraties expliciet te beschrijven en aan onze website / verzameloverzicht toe te voegen. Hier de bijdrage van Louis Raemaekers. De betreffende (z.w.) illustratie bevindt zich op pag. 235 van voornoemde publicatie.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Genootschap

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

,

Vindplaats origineel

Raemaekers, Dr Louis

Louis Raemaekers (naamvarianten: Louis Ramaekers, dr Louis Raemaekers; monogrammeerde als LR) werd op 6 april 1869 in Roermond geboren en overleed op 25 juli 1956 in Scheveningen. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam en aan de Tekenacademie in Brussel. Hij was onder andere leerling bij Ernest Blanc-Garin, Johan Roeland de Kruyff en Theo Molkenboer. Later (als leraar kunstnijverheid en tekenleraar aan de Ambachtsschool in Tilburg...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Raemaekers, Dr Louis.

Heeft u een vraag of opmerking over '(zw versie) Troelstra zingt het Wilhelmus'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.