Aanbieding!
Kunstenaar:Lebret, Frans

Boerderij aan bosrand

 162,50

Artikelnummer: CO 189.017

Een helaas wat vage en deels vergeelde tekening van Frans Lebret. Waarschijnlijk een voorstudie voor een ander groter werk. Helaas is een vergelijkbaar groter werk van hem bij ons niet bekend. Maar mogelijk betreft het hier gewoon een tekenoefening van hem zonder specifiek(e) (be)doel(ing).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 23 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

autogram, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Lebret, Frans

Frans Lebret  werd op 7 november 1820 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 25 juli 1909. Lebret volgde geen speciale kunstopleidingen maar werd wel jarenlang begeleid door de romantische schilder Willem de Klerk en Hendrik Frederik Verheggen. Hij vertrok voor een lange (kunststudie?)reis naar Nederlands Oost-Indië in 1863. Lebret schuwde weinig technieken en manifesteerde zich zowel als schilder, tekenaar, aquarellist, etser en lithograaf. Was niet alleen lid van het Tekengen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Lebret, Frans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij aan bosrand'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina