Aanbieding!
Kunstenaar:Filarski, D.H.W.

Boerennering met op achtergrond molen

 497,50

Artikelnummer: CO 082.004

Als aquarellist in de vrije natuur speelde Dirk Filarski zijn kunstenaarspartij meer dan stevig mee. Trefzeker en desondanks met weinig kleurnuances weet hij de landelijke sfeer perfect neer te zetten. De plaats waar deze vermoedelijk standerdmolen stond of heeft gestaan is niet bekend (mogelijk Schagen). Gezien de ‘primitief’ onderhouden omgeving (zoals de onverharde weg) stamt deze aquarel mogelijk uit zijn eerste jaren als kunstenaar in Bergen. Duidelijk is hier dat Dirk Filarski al volop als kunstenaar aan het experimenteren is.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 43 × 32.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Filarski, D.H.W.

Dirk Herman Willem Filarski werd op 15 oktober 1885 in Amsterdam geboren en is op 28 februari 1964 in Zeist overleden. Filarski was leerling van de Quellinusschool en van de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde, maar maakte ook hout- en linoleumsneden. Hij was o.m. werkzaam in Bergen (N-H) (1908), Nordeney (Duitsland 1911), Osnabrück, Parijs (1912) samen met Jacob Bendien, John van Herwijnen en John Raedecker, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Filarski, D.H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerennering met op achtergrond molen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina