Kunstenaar:Zwart, Willem

Boerin aan het werk

 488,00

Artikelnummer: CO 541.001

Omdat van Willem Zwart vooral landschappen en stadsgezichten bekend zijn is, hier vermoedelijk sprake van een ‘oefening’ in het tekenen van figuren. Maar zeker is het niet. Interessant zou het zijn als er een schilderij of aquarel van Willem Zwart zou opduiken waar een dergelijke boerinnenfiguur op valt te herkennen. Maar het zou ook zijn dochter geweest kunnen zijn die hij meerdere keren heeft vastgelegd op papier. In ieder geval is er hier sprake van een meer dan fraaie tekening van een begaafd kunstenaar.

In art deco lijst gevat.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

,

Zwart, Willem

Willem Zwart (naamvariant: Willem Dirk Zwart en signeerde met WZwart aaneengeschreven) werd op 7 december 1867 in Warffum geboren en overleed op 17 maart 1957 in Amsterdam. Willem Zwart volgde een opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en volgde aanvullende lessen bij Johannes Hinderikus Egenberger. Aanvankelijk werkte hij als kunstenaar in Groningen maar daarna ook in Den Haag, Amsterdam, Arnhem en Haarlem. Hij schilderde, tekende en lithografeerde vooral landschappen en sta...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Zwart, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerin aan het werk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina