Aanbieding!
Kunstenaar:Slebe, Ferry

Boomgaard bij Groenlo

 475,00

Artikelnummer: CO 288.005
Onderwerp:

Slebe is een echte (we schreven dat al elders maar om het nogmaals kort en bondig samen te vatten) alleskunner en niet alleen een meester van het kleurenpalet maar ook een pikeur op het potlood zoals hier zonneklaar blijkt. Deze zeer intrigerende tekening onderstreept andermaal dat niet alleen leden van de oorspronkelijke ‘De Ploeg’ uit Groningen of kunstenaars rondom Colnot en Filarski in Bergen driftig op zoek waren naar een eigen stijl maar dat ook Pulchri-leden aan zo’n zoektocht deelnamen. Maar Slebe bleef altijd oorspronkelijk of hij nu naar Ensor, Knip of Wiegers keek, zijn varianten zijn uit duizenden te herkennen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 58 × 47 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.b.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Slebe, Ferry

Ferdinand Joseph (Ferry) Sleebe (signeerde als 'Slebe') werd op 3 mei 1907 in Ambt-Almelo geboren en overleed op 15 maart 1994 in Den Haag. Was leerling van de avondschoolafdeling van de koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag onder leiding van Henk Meijer, Cees Rol en B.M.A. Ingen Housz. Daarna volgde hij nog een opleiding aan de Nederlandse Vrije Studio o.l.v. Christiaan de Moor en François Erdely. Later gaf hij zelf les aan de Vrije Academie in Den Haag. Als kunsten...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Slebe, Ferry.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boomgaard bij Groenlo'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina