Aanbieding!

Devote non

 172,00

Artikelnummer: p38 278.003
Onderwerpen: ,

Lodewijk Schelfhout tekende vaak en graag (bij wijze van oefening maar ook ‘zomaar’). Hij tekende zeer trefzeker. Mogelijk is hier ook weer sprake van een voorstudie (voor een olieverf?; voor een poster?).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 25.5 × 36 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, aluminium, passe-partout

Tekening

potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

atelierstempel, autogram/acroniem/initiaal, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Schelfhout, Lodewijk

Lodewijk Schelfhout werd op 23 augustus 1881 in Den Haag geboren en overleed op 5 november 1943 in Amstelveen. Hij is de kleinzoon van de schilder Andreas Schelfhout die vooral bekend is vanwege zijn winterse landschapchilderingen. Hij was leerling van Théophile de Bock en werd later zelf weer de leraar van Chris Enthoven. Lodewijk werkte zowel in Nederland (Zandvoort en Amstelveen) als op Jersey en in Parijs, de Provence en op Corsica. Naast keramist was hij ook een verdienstelijk e...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schelfhout, Lodewijk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Devote non'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina