Aanbieding!

Huis en kerk aan vijver

 550,00

Artikelnummer: CO 056.003
Onderwerp:

Charles Dankmeijer experimenteerde als kunstenaar meer dan menigeen vermoedde. Zelfs de eigen familieleden worden en werden regelmatig op het verkeerde been gezet. De uit Frankrijk overwaaiende ideeën van de Wilden (Les Fauves) ontgingen Dankmeijer niet en zette hem mede aan tot zoeken naar ‘andere’ kunstvormen. Ziehier zijn pogingen om in het verlengde van tijdgenoten als Gauging, Braque maar ook Kees van Dongen vooral met felle kleuren te werken. Wat Caput Ovis betreft zeer geslaagd. Onbekend is de plek waar hij dit doek heeft geschilderd (Brugge?).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 46 × 56 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Dankmeijer, Charles

Carel Bernardus ( Charles ) Dankmeijer (naamvariant: Carel Bernardus Dankmeyer; signeerde met Ch. Dankmeijer) werd geboren in Amsterdam op 8 april 1861 en in Scheveningen overleden op 11 maart 1923. In Amsterdam volgde hij tekenlessen bij 'Felix Meritis' en vertrok daarna (in 1881) naar Antwerpen, waar hij les kreeg van Ch. Verlat aan de Antwerpse Akademie. Hier behaalde hij de Prix d'èxellence. Van 1882 –1986 studeerde Dankmeijer aan de Rijks Akademie te Amsterdam o.l.v. August Allebe. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dankmeijer, Charles.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Huis en kerk aan vijver'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina