Aanbieding!

Kerk Maastricht / Antwerpen?

 187,50

Artikelnummer: CO 231.051

Een sepiatekening van een robuuste kerktoren, ergens midden in een stadshart. Het zou zowel Antwerpen als Maastricht kunnen zijn. Maar gezien de reislust van Cor Noltee kan deze tekening even zo goed ergens anders zijn ontstaan of zelfs de synthese zijn van meerdere beelden die tijdens het tekenen door het hoofd van Noltee dwarrelden. Desondanks een fraai staaltje van tekenkunst.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 16 × 28.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Tekening

sepia

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.m., naam voluit

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Noltee, Bernardus Cornelis

Bernardus Cornelis ( Cor) Noltee is op 25 mei 1903 in Den Haag geboren en overleden op 2 januari 1967 in Dordrecht. Noltee is van origine een oer-Hollandse impressionist en wordt wel de Dordtse Breitner genoemd. Van 1915 tot 1920 was hij leerling van de Haagse Academie van Beeldende Kunsten die hij tot en met het tweede studiejaar volgde (de afdeling Teeken- en schilderkunst in het bijzonder). In die periode had hij intensief contact met Jef van Jole, Henk van Leeuwen en Willem de Zwart. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Noltee, Bernardus Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kerk Maastricht / Antwerpen?'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina