Aanbieding!
Kunstenaar:Eyck, Charles

Lidmaatschapskaart 1939 NEK

 25,00

Artikelnummer: CO 652.003

Deze fraaie houtdruk was een illustratie ontworpen door Charles Eyck voor de omslag van de (Nederlandse Ex Libris Kring) N.E.K. 1939 uitgave. Charles Eyck was niet te beroerd om met commerciële opdrachten zijn brood mede te verdienen. Onbekend bij ons is of Charles Eyck zelf lid was van het N.E.K..
Opvallend is het ook hier weer dat getalenteerde kunstenaars niet alleen vaak werden verzocht en bijna altijd ‘ja’ zeiden tegen verzoeken om commercieel drukwerk te verfraaien met hun producten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 14 × 21 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in de druk, m.r.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Eyck, Charles

Charles Eyck (naamvarianten: Charles Eijck, Charles Hubert Eijck; signeerde als Eyck) werd op 24 maart 1897 in Meersen (Limburg) geboren en overleed op 2 augustus 1983 in Nuth. Hij was getrouwd met de Zweedse schilderes Karin Meyer (Karin Eyck). Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Rijksacademie van Beeldende kunsten in Amsterdam. Hij was er leerling bij Anton Derkinderen, Jan van Puyenbroek en Nicolaas van der Waay. Later werd h...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Eyck, Charles.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Lidmaatschapskaart 1939 NEK'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina