Aanbieding!

Liggend naakt

 3.000,00

Artikelnummer: CO 163.001
Onderwerpen: ,

Deze tekening is de synthese tussen zijn (voor)liefde voor naaktfiguren en zijn superieure tekenvaardigheid. Sereen en toch uiterst erotisch maakt Kirchner zijn kijk op het vrouwelijk naakt duidelijk. Deze naakttekening stamt uit zijn Berlijnse tijd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 26 × 21 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kirchner, Ernst L.

Ernst Ludwig Kirchner (naamvariant: Louis de Marsalle; signeerde met E.L. Kirchner) werd op 6 mei 1880 in Aschaffenburg (Duitsland) geboren en overleed op 15 juni 1938 in Frauenkirch (Zwitserland). Kirchner volgde architectuuropleidingen aan de Technische Universität van Dresden en de Universität München. Daarna volgde hij nog lessen compositieleer en naakttekenen aan de privéschool Versuchs- und Lehranstalt für Angewante und Freie Kunst bij Wilhelm von Debschitz en Hermann Obrist. Voor he...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kirchner, Ernst L..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Liggend naakt'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina