Aanbieding!
Kunstenaar:Kollwitz, Käthe

Mondnacht

 227,00

Artikelnummer: p6 172.003

Een meer bekende, fascinerende litho. Käthe Kollwitz weet met weinig accenten precies de werkelijkheid van haar waarnemingen weer te geven. Dus niet zomaar een vakvrouw / kunstenaar maar een echte topkunstenares zoals er maar weinige in een eeuw worden geboren. Zonder overdrijven kan Käthe Kollwitz concurrentieloos naast mastodonten als Picasso en Rodin worden geplaatst.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 14 × 20.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Kollwitz, Käthe

Käthe Kollwitz-Schmidt werd op 8 juli 1867 in Königsberg (Kaliningrad) geboren en overleed op 22 april 1945 in Moritzburg bei Dresden. Käthe was een overtuigd naturiste en actief in de vrouwenbeweging. De wereldberoemde graficus en beeldhoudster volgde een opleiding aan de Académie Julian in Parijs, nam schilderlessen aan de Akademie von Köningsbergen en studeerde daarnaast in Berlijn en München (bij Ludig Herterich). Zij was diep onder de indruk van Max Klingers en Edvard Munchs ter...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kollwitz, Käthe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Mondnacht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina