Aanbieding!

Motortjalk

 68,50

Artikelnummer: p26 839.001

Qua tekentechniek lijkt het tekenwerk van Willem Jans Dijk eerder op dat van Wetering de Rooij dan op de tekeningen van zijn leermeester Dirk Hidde Nijland. Maar los hiervan straalt van deze tekening het natuurlijke tekentalent van Willem Jans Dijk kamerbreed af. Zo natuurgetrouw tekent hij dat jij bijna het water tegen de boeg van de platbodem hoort klotsen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 41 × 32 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

,

Schilderkunst

aquarel, gemengde techniek, papier

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.b., r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Dijk, Willem Jans

Willem Jans Dijk (monogrammeerde als WJD met JD aaneen) werd op 15 februari 1881 in Tytsjerksteradiel geboren en overleed op 23 oktober 1970 in Den Haag. Dijk volgde geen specifiek klassieke kunstopleidingen en was dus de facto autodidact. Wel volgde hij lessen bij Dirk Hidde Nijland. Willem Jans was als kunstenaar afwisselend werkzaam in Bergum (Tytsjerksteradiel), Groningen stad, Makkum (Wûnseradiel), Nieuwkoop en Den Haag. Dijk was ondanks het ontberen van specifieke kunstopleidin...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dijk, Willem Jans.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Motortjalk'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina