Aanbieding!
Kunstenaar:Dykstra, Johan

Ruziënde mannen in café met veel verwijtende blikken van het aanwezige publiek

 125,00

Artikelnummer: k3 066.004
Onderwerpen: ,

Sociale controle in het café. Dijkstra maakt duidelijk in deze houtsnede dat ‘onaangepast’ gedrag niet wordt getolereerd door de omgeving. De spanning die zichtbaar te snijden is, heeft Dijkstra treffend weten vast te leggen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

Genootschap

(Oude) Ploeg

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Dykstra, Johan

Johan Dykstra is zowel in Groningen op 23 december 1896 geboren als er op 21 februari 1978 gestorven. Johan volgde eerst een opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en later aan de Rijksacademie van Beelden kunsten in Amsterdam. Als leerling van onder ander Johannes Josephus Aarts, Fransiscus Hermanus Bach, Richard Roland Holst en Dirk de Vries Lam bekwaamde hij zich verder in het kunstenaarsvak. Zijn opleiding leidde tot een zeer begaafde kunstenaar die vrijwel elke techniek ond...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dykstra, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ruziënde mannen in café met veel verwijtende blikken van het aanwezige publiek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina