Aanbieding!
Kunstenaar:Rees, Etie van

Slapende mamouska in bos

 75,00

Artikelnummer: p42 752.003

Deze bijzondere tekening werd door Etie van Rees gemaakt bij een drinklied uit een door Klabund samengestelde bundel internationale drinkliederen.

Niet gesigneerd maar wel aantekening op de keerzijde: GEDICHT v. KLABUND en Bp nnnn ER.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 20.7 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Rees, Etie van

Etie van Rees (naamvarianten: Ecoline Adrienne van Rees, Eetie van Rees; monogrammeerde als EVR of EvR) werd op 15 mei 1890 geboren in Buitenzorg (Ned.-Indië) en overleed op 14 november 1973 in Aerdenhout. Etie was autodidact maar volgde wel bijna een jaar lessen bij Bernard Schregel. Aanvankelijk werkte ze als kunstenares in Nederlands-Indië maar na haar komst in Nederland voornamelijk in Den Haag en Bloemendaal. Zij was naast beeldhoudster actief als grafica, schilderes, aquarelist...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rees, Etie van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Slapende mamouska in bos'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina