Aanbieding!

Studie van drie mannen

 87,50

Artikelnummer: k5 263.006
Onderwerpen: ,

De stijl van tekenen van Marinus Reus doet in de verte denken aan zowel die van Otto Dicke als die van Piet Hardenbol. Keer het beter om en stel vast dat Otto Dicke en Piet Hardenbol (zij waren tenslotte veel jonger) wellicht eerder goed naar de tekenstijl van Reus hebben gekeken. In ieder geval is deze tekening het bewijs dat Marinus Reus een zeer begaafde kunstenaar was. Maar helaas werd en wordt hij sterk onderschat.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 15.5 × 11.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Reus, Marinus Pieter

Rinus Reus (naamvarianten: Marinus Reus, Marinus Pieter Reus) werd op 4 augustus 1865 in Dordrecht geboren en overleed op 17 april 1938 in Bergen op Zoom. Rinus volgde geen specifieke kunstzinnige opleiding maar kreeg destijds wel les van Roland Larij (ook een Picturalid). Reus was naast schilder ook verdienstelijk tekenaar en aquarellist. Zijn onderwerpen waren zeer divers: genrestukken, portretten, stillevens, stadsgezichten, (rivier)-landschappen en figuurvoorstellingen. Je zou...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Reus, Marinus Pieter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Studie van drie mannen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina