Aanbieding!
Kunstenaar:Ansingh, Lizzy

Studietekening

 281,00

Artikelnummer: p20 633.001
Onderwerp:

Lizzy Ansingh was al op jonge leeftijd – zo bewijst zij met deze potloodtekening uit 1895 – een meer dan begaafde kunstenares. Maar gelukkig is haar talent niet blijven steken in de techniek alleen maar hebben creatieve durf – ondersteund door de vriendinnnenclub van kunstenaressen die later als de ‘Amsterdamse Joffers’ school zouden maken – haar tot zeer veelzijdige creatieve prestaties gedreven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 36 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Pulchri Studio

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Ansingh, Lizzy

Lizzy Ansingh (naamvariant: Maria Elisabeth Georgina Ansingh; signeerde met: L. Ansingh of Lizzy Ansingh en monogrammeerde als LA, LA aaneen, L.A. of LA.) werd op 13 maart 1875 in Utrecht geboren en overleed op 14 december 1959 in Amsterdam. Zij was de kleindochter van de bekende schilder Johann Georg Schwartze, nicht van de schilderes Thérèse Schwartze en beeldhoudster Georgine Schwartze en de zus van Sorella. Zij volgde een opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterda...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Ansingh, Lizzy.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Studietekening'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina