Aanbieding!

VBK Premie-uitgave 1912 Jozef Israëls

 81,00

Artikelnummer: bka 144.020

De Vereniging tot Bevordering van Beeldende Kunsten nam in 1912 het initiatief om een map samen te stellen van (foto)kopieën schilderijen van Jozef Israëls in Nederlandsche verzamelingen. De verzamelmap bestaat uit:

  • Schaapherder (Verzameling E.H. Crone)
  • Panekoekbakster (Verzameling E.H. Crone)
  • Het middaguur in eene boerenwoning bij Delden (Dordrechts Museum)
  • Langs velden en wegen (Verzameling J.C.J. Drucker, Rijks-Museum)
  • Verkwikking (Teylers Stichting)
  • Schelpenvisscher (Verzameling Prof, Dr. P. Zeeman)

Elk van bovenstaande fotokopieën kan worden aangeklikt op de betreffende thumbnails hierboven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Diversen

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

,

Uitgever

Vereeniging tot bevordering van Beeldende Kunsten

Israëls, Jozef

Jozef Israëls (naamvariant: Josef Israëls; speudoniem: J. Maalman) werd op 27 januari 1824 in Groningen geboren en overleed op 12 augustus 1911 in Den Haag. Jozef Israëls wordt tot de Haagse School gerekend. Hij volgde opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen, aan de Koninklijke Academie voor Beelden Kunsten en aan de Rijksacademie van Beelden de Kunsten beide in Amsterdam en aan de École des Beaux-Arts in Parijs. Op 11-jarige leeftijd volgde hij al zijn eerste tekenlessen bij J...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Israëls, Jozef.

Jacobs, Johan

Johan Jacobs (naamvariant: Johanes Theodurus Lambertus Jacobs) werd op 15 september 1881 in Helmond geboren en overleed daar ook op 12 jannuari 1955. Hij volgde een kunstzinnnige opleiding aan de Helmondse tekenschool. Was daarnaast onder andere leerling bij August Asselbergs en Willem Wenckebach. Als kunstenaar werkte hij zij gehele leven in Helmond. Johan concentreerde zich vooral op heraldieke en landschappelijke onderwerpen naast het ontwerpen van ex libris. Vermeld in Scheen, Jacobs.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Jacobs, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'VBK Premie-uitgave 1912 Jozef Israëls'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina