Aanbieding!

Voorstraat ingang Dordtse Hofcomplex met figuur

 99,00

Artikelnummer: k2 263.010

Letterlijk ‘om de hoek’ van het Dordtse Teekengenootschap Pictura bevindt zich één van de meest schildergenieke plekjes van Dordrecht. Het Hof, met haar zeer rijke (ook politieke) verleden. Denk maar aan het onstaan van het moderne Nederland in 1572! De oprichtingsvergadering vond tenslotte hier plaats. Inmiddels is het complex onderdeel van de Dordtse gemeentelijke museumorganisatie geworden.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 12 × 17 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Tekening

(conté)potlood

Stijl

,

Vindplaats origineel

privé

Reus, Marinus Pieter

Rinus Reus (naamvarianten: Marinus Reus, Marinus Pieter Reus) werd op 4 augustus 1865 in Dordrecht geboren en overleed op 17 april 1938 in Bergen op Zoom. Rinus volgde geen specifieke kunstzinnige opleiding maar kreeg destijds wel les van Roland Larij (ook een Picturalid). Reus was naast schilder ook verdienstelijk tekenaar en aquarellist. Zijn onderwerpen waren zeer divers: genrestukken, portretten, stillevens, stadsgezichten, (rivier)-landschappen en figuurvoorstellingen. Je zou...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Reus, Marinus Pieter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voorstraat ingang Dordtse Hofcomplex met figuur'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina