Aanbieding!

Duinlandschap met een paar figuren

 932,00

Artikelnummer: p9 215.002
Onderwerpen: ,

Mesdag was in alle opzichten een kunstenaar. Of hij nu met potlood, verf of naald werkte – steeds weer ontstaan er onder zijn hand juweeltjes. Dit duinlandschap – wellicht ooit bedoeld als oefening voor zijn later zo beroemd geworden Panorama Mesdag – is zo’n juweeltje. De nietigheid van de mens in een overdonderend weids duinlandschap geeft Mesdag hier ongekend krachtig weer.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 16 × 10 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Mesdag, Hendrik W.

Hendrik Willem Mesdag (signeerde als H.W. Mesdag of met monogram M / HWM) die getrouwd was met Sientje van Houten en de neef van Laurens Alma-Tadema was, werd in Groningen op 23 februari 1831 geboren en stierf in Den Haag op 10 juli 1915. Hij werkte als kunstenaar zowel in Groningen, Oosterbeek, Brussel, Norderney (eiland) als Scheveningen. Ofschoon Mesdag officieel autodidact was leerde hij veel van zijn oudere collegae: Laurens Alma Tadema, Johannes Warnardus Bilders, Cornelis Bernard...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Mesdag, Hendrik W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Duinlandschap met een paar figuren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina